Random Image

Om skärgårdsön Idskär - Under uppbyggnad!

Marina läroverkets skärgårdsö Idskär

Charmig ö på 10 000kvm.


Beskrivning:

Storstugan - Mycket charmigt äldre hus från omkring 1920 i två plan med en härlig glasveranda och öppen spis. På övervåningen finns 4 sovrum och på undervåningen en samlingslokal för ca 40 personer. Det här är en riktig pärla i skärgårdsstil.

Kök och matsal - Är en nyare byggnad. Välutrustat kök med gott om kyl och frysmöjlighet. Den lilla matsalen har plats för 12 - 15 sittande. Det finns också en väderskyddad matplats för 40-50 sittande under tak med infravärme.

Stugorna - Sammanlagt finns det 13 mindre byggnader, med 2 - 6 bäddar i varje. Sammanlagt ca 50 bäddar. Medparten av stugorna på ön är nyrenoverade.

Toa och duschstugan - Mitt på ön finns en helt ny byggnad innehållande 8 toaletter, 4 duschar och tvättstuga. Huset är uppdelat i en herr- och en damavdelning.

Bastu - Med ett härligt läge nära vattnet ligger bastun som har en glasveranda vid strandkanten där man kan koppla av efter badet. Det finns badbrygga och fin badstrand.

Boulebana och dansbana - På ön finns en fin boulebana och en dansbana.

Övrigt - Det finns ett antal mindre båtar på ön. Det finns en större brygga som tillåter tillägg med större båtar, tex. våra skolfartyg Belle Amie och Petsamo. Vi har en taxibåt som tar 60 passagerare som vi använder för hämtning och lämning av gäster till ön. 

Välkommen åter!