Random Image

Resmål i Stockholms skärgård

När vi väl är ute i Stockholms fantastiska skärgård, varför inte passa på att göra ett strandhugg på någon skärgårdsö. Ibland är det fler gäster ombord än det finns kojplatser, så ni kan boka boende på någon trevlig anläggning eller vandrarhem.
Här nedan får ni några exempel på resmål, men titta gärna på Waxholmabolagets sida för fler.

Siaröfortets museum och dess vandrarhem är beläget på den lilla Kyrkogårdsön, mitt i Furusundsleden. Stora delar av ön präglas av den militära försvarsanläggning som började byggas i samband med första världskriget. Efter omfattande renoveringar är ön numera öppen för allmänheten. För att besöka ön behöver man dock inte vara specialintresserad av svensk försvarshistoria. Det här är en fin ö med badstränder och skärgårdens flora och fauna.
 
Sandhamn är seglar- och badparadiset på Sandön. Lotsarna och tullmännens ö har blivit en av skärgårdens mest besökta platser, inte minst vid Gotland Runt-starten.
Sandhamns gamla by är väl bevarad med sina smala slingrande gränder, stugor och bodar. Vill Ni bo riktigt bra föreslår vi hotellet. Det finns även restauranger och affär.

Finnhamn ligger i ytterkanten på mellan-skärgården. Här väntar en sammanhängande grupp skärgårdsöar där turister, havsörnar, seglare, orkidéer och företagsgrupper finner sig väl tillrätta. Överraska med en fest invid vattnet i Sliphuset med sitt grusgolv och långbord och med en fantastisk solnedgång.
På Finnhamn kan Ni boka bastu för kvällen. Det finns många alternativ på boende, ett är själva vandrarhemmet Utsikten med en helt otrolig, just det, utsikt. Vill Ni bara inta middagen iland en kväll rekommenderas krogen vid bryggan. Här kan vi förtöja segelfartyget vid bryggan.

Träskö-Storö ligger strax söder om Finnhamn och är ett obebyggt naturreservat som bjuder på omväxlande natur från nästan urskog till öppna välskötta marker och släta badklippor. Vi ankrar ofta upp i den vackra och skyddade viken nordväst om ön.
På Träskö-Storö finns en trivsam vedbastu för allmänheten som man kan boka på plats. Från ankarplatsen tar vi Er in till land med våra gummibåtar för ett härligt bastubad.

Grinda är ett naturreservat som ligger strax söder om Ljusterö. Här möts Ni av innerskärgårdens landskap med såväl berg som skogar. Ön är perfekt för en dagsutflykt eller ett strandhugg för någon aktivitet. Här finns sommaraffär, vandrarhem och Grinda värdshus där Ni äter gott och även kan sova över.

Gällnö som ligger i mellanskärgården bjuder på genuin skärgårdsmiljö. Gällnö by som påminner om "Bullerbyn" har affär, gammaldags café och ett trevligt vandrarhem inrymt i den gamla skolan. Vi kan ankra upp alldeles utanför Gällnö by. En riktig "pärla".

Kontakt

Klart Skepp Båtcharter
Tele: 08 85 35 00
E-post: charter@stocksundsgruppen.se

Vägbeskrivning -->